Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, saya berkongsi berkaitan koleksi cerita kanak-kanak untuk dimuat turun. Koleksi cerita kanak-kanak ini adalah berformatkan PDF dan mempunyai grafik yang menarik. Sesuai untuk dijadikan sebagai Bahan Bantu Belajar (BBB) bagi murid-murid khususnya murid Tahap 1. Untuk makluman anda semua, nilai murni dan pengaran turut disertakan dalam setiap kisah kanak-kanak ini. Setakat ini, sebanyak 18 cerita kanak-kanak yang telah saya sediakan untuk anda muat turun. Selamat memuat turun bahan-bahan ini.
*Credit to : Puan Rohayati (Fasilinus)

01. Bangau Menipu Ikan
02. Belalang dengan Semut
03. Burung Gagak dan Ketitir
04. Damak Raja Bohong I
05. Damak Raja Bohong II
06. Guri Emas
07. Katak Betina yang Sombong
08. Katak Puru dengan Lembu
09. Pokok Bunga Misteri
10. Sang Buaya Ditimpa Pokok
11. Si Bongkok yang Lupa Diri
12. Tali Pinggang Raja Sulaiman
13. Tiga Ekor Ayam
14. Tikus Bermesyuarat
15. Tiung Melarikan Kalung
16. Wali Kucing I
17. Wali Kucing II
18. Wali Kucing III
01. Bangau Menipu Ikan


02. Belalang dengan Semut


03. Burung Gagak dan Ketitir

04. Damak Raja Bohong I

05. Damak Raja Bohong II

06. Guri Emas

07. Katak Betina yang Sombong

08. Katak Puru dengan Lembu

09. Pokok Bunga Misteri

10. Sang Buaya Ditimpa Pokok

11. Si Bongkok yang Lupa Diri

12. Tali Pinggang Raja Sulaiman

13. Tiga Ekor Ayam

14. Tikus Bermesyuarat

15. Tiung Melarikan Kalung

16. Wali Kucing I

17. Wali Kucing II

18. Wali Kucing III

*Credit to : Puan Rohayati (Fasilinus)


JOM JOIN TELEGRAM CHANNEL DAN GROUP SAYA DI URL BERIKUT ðŸ‘‡

CHANNEL CIKGU SUHAIMIN ðŸ‘‡
 t.me/cikgusuhaimindotcom


GROUP CIKGU SUHAIMIN ðŸ‘‡
 t.me/cgusuhaimin

KONGSI ITU MESTI, BERKAT ITU PASTI
- CIKGU SUHAIMIN -





67 Ulasan

  1. can i knw the author's full name so I can gv a credit to her on my assignment? thank you.

    BalasPadam
  2. assalamualaikum cikgu suhaimi.Saya mohon share bahan bacaan ni ya.Saya guna anyflip untuk mudahkan murid saya baca ya. Minta maaf atas kesulitan ya.

    BalasPadam
  3. salam cikgu saya mohon print untok anak saya yee...

    BalasPadam
  4. Terima kasih cikgu... Sy print tuk ank sy

    BalasPadam
  5. bagus........ cikgu 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

    BalasPadam
  6. Selamat pagi Cikgu Suhaimin. Saya, Pn. Josephine ingin mohon kebenaran download bahan-bahan bacaan kanak-kanak dalam blog cikgu untuk resos bacaan murid-murid di sekolah saya.

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum wrt
    Saya mohon izin download dan print utk bacaan anak-anak ya cikgu. Terima kasih. Semoga Allah kurniakan kebaikan buat cikgu dan dipermudahkan segala urusan

    BalasPadam
  8. Assalam cikgu, saya mohon copy dan print untuk bacaan anak saya, untuk pengetahuan cikgu, anak saya adalah murid sekolah rwndah, darjah 1, terima kasih cikgu.

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum, saya mohon download untuk anak saya. Terima kasih kepada penulis, pelukis dan kepada cikgu atas perkongsian.

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum cikgu. saya mohon download yea untuk penggunaan di perpustakaan sekolah saya.

    BalasPadam
  11. Minta izin download dan print untuk anak sy. Terima kasih Cikgu 👍👍

    BalasPadam
  12. Minta izin untuk download dan print untuk anak sy. Terima kasih Cikgu

    BalasPadam
  13. Tq cikgu👍, saya baca semua buku cerita untuk nilam

    BalasPadam
  14. minta izin untuk download ya cikgu..bnyk membantu untuk anak saya ni..tq hehe

    BalasPadam
  15. minta izin untuk download ya cikgu..bnyk membantu untuk anak saya ni..tq hehe

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum cikgu.. saya cikgu safiah.. saya nak meminta izin pihak cikgu untuk memuat turun cerita kanak-kanak yang menarik ini yer.

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum... saya cikgu safiah.. meminta izin untuk memuat turun cerita kanak-kanak yang menarik ini yer.

    BalasPadam
  18. terima kasih cikgu halalkan buku2 ini untuk anak2 didik saya baca

    BalasPadam
  19. Assalammualaikum cikgu.. mohon izin download untuk anak2 baca.. tq

    BalasPadam
  20. assalamualaikum cikgu..akk minta izin download buku utk rak buku maya ye cg..terima kasih

    BalasPadam
  21. minta izin download yer cikgu

    BalasPadam
  22. assalamualaikum, saya minta izin untuk masukkan buku-buku ini dalam rak buku maya sekolah saya ye,, terima kasih.

    BalasPadam
  23. minta izin masukkan dalam rak buku maya sekolah saya ye, terima kasih

    BalasPadam
  24. Assalamualaikum. Mohon izin untuk masukkan buku-buku ini dalam rak buku sekolah saya. Terima kasih .

    BalasPadam
  25. Assalamualaikum Cikgu.. Sy Ibrahim mohon izin download utk bacaan anak sy. Semoga cikgu diberkati Allah. Terima kasih

    BalasPadam
  26. assalamualaikum..mohon izin untuk saya download dan gunakan dalam rak buku maya sekolah saya ya terima kasih..semoga Allah membalas kebaikan pd cikgu

    BalasPadam
  27. Assalamualaikum cg. Akak nak minta izin dwld buku-buku cerita cg untuk rak buku alam maya sekolah akak. Halalkan ya cg, terima kasih

    BalasPadam
  28. Assalammualaikum Cikgu Suhaimi. Saya mohon download buku cerita cikgu ya utk rak buku maya pss saya agar murid-murid terus dapat membaca walaupun dalam pkp ni. Hanya Allah sahaja yang membalasnya

    BalasPadam
  29. salam tuan.. mohon halal ye.. sy download dan print untuk anak..terima kasih

    BalasPadam
  30. ASSALAMUALAIKUM...SAYA MOHON DOWNLOAD BUKU CERITA CIKGU YE UTK RAK MAYA PSS SEKOLAH SAYA.TERIMA KASIH

    BalasPadam
  31. salam tuan... saya mohon share ye cerita2 tu... mohon halalkan dan terima klasih banyak2

    BalasPadam
  32. Terima kasih atas perkongsian bahan. Mohon keizinan untuk dimasukkan dalam rak buku digital PSS saya.

    BalasPadam
  33. Assalamualaikum cikgu... mohon izinkan saya download dan letak dalam digital lib ssekolah saya. semoga cikgu dimurahkan rezeki yang berpanjangan... terima kasih cikgu.

    BalasPadam
  34. Assalamualaikum cikgu,saya mohon untuk download dan guna bahan cikgu untuk video saya.terima kasih cikgu atas perkongsian.

    BalasPadam
  35. Salam. Saya minta kebenaran muat turun dan berkongsi dengan murid-murid ye.

    BalasPadam
  36. Salam. Minta izin dan halalkan saya untuk muat turun dan berkongsi dengan murid-murid ye

    BalasPadam
  37. assalamualaikum tuan. mohon halal yea.. saya dowload untuk anak-anak murid saya. terima kasih. semoga Allah kurniakan rezeki yg melimpah ruah buat tuan sekeluarga.

    BalasPadam
  38. Salam sejahtera Cikgu Suhaimi. Saya minta izin untuk download buku cerita cikgu untuk rak buku maya pss sekolah saya. Terima kasih cikgu.

    BalasPadam
  39. Salam...mohon halalkan ye.terima kasih atas perkongsian

    BalasPadam
  40. Assalamualaikum cikgu. Mohon download UTK koleksi rak buku PSS sekolah saya. Khas UTK anak²murid.Terima kasih.

    BalasPadam
  41. minta izin untuk download semua cerita untuk kegunaan perpustakaan sekolah saya...

    BalasPadam
  42. Terima kasih untuk perkongsian.Saya minta izin untuk digunakan sebagai bahan mengajar ya.

    BalasPadam
  43. Assalam...
    Terima kasih aras perkongsian..
    Mohon halal ya... Saya download untuk anak...
    Semoga dimurahkan rezeki

    BalasPadam
  44. Assalamualaikum cikgu, saya mohon download buku cerita cikgu untuk rak buku maya pss saya, terima kasih...

    BalasPadam
  45. Assalamualaikum...mohon izin download utk rak buku sek sy...tq

    BalasPadam
  46. Assalamualaikum...Mohon download utk bacaan anak didik sy..tq cikgu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam, cikgu. Silakan. Saya doakan perkara yang sama buat cikgu. Aamiin.

      Padam
  47. Macam mana nak download...nak print

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terdapat butang 'download' di bawah setiap gambar. Hanya klik (tekan) sahaja butang tersebut untuk memuat turun dokumen ini.

      Padam
  48. Boleh saya tahu tahun bilakah koleksi buku cerita kanak-kanak ini diterbitkan...

    BalasPadam
  49. Assalamualaikum ckg.. Nak minta kebenaran..Macam mana nak download..untuk bacaan anak saya.. Terima kasih. Semoga dimurahkan rezeki ckg.. Aamiin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam, tuan/puan. Silakan. Saya doakan perkara yang sama buat tuan/puan. Aamiin.

      Padam
  50. Assalamualaikum....nak minta izin nak download cerita utk bacaan anak dan utk ank2 murid.Terima kasih.Semoga dimurahkan rezeki cikgu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam, silakan cikgu. Aamiin, saya doakan perkara yang sama buat cikgu. Aamiin.

      Padam
  51. Assalamualaikum cikgu. Mohon izin download ya untuk bacaan anak-anak murid saya. Semoga cikgu sentiasa dikurniakan kesihatan yqng baik dan dimurahkan rezekinya.InsyaAllah..

    BalasPadam
  52. Salam cg, sy mohon download utk sy share dalam pss digital sekolah sy ya... semoga cimgu sentiasa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki selalu aminn

    BalasPadam
  53. Assalamualaikum cikgu, sy mhon download dan share utk koleksi pss digital sekolah sya.. semoga cikgu dpermudhkan urusan slalu..

    BalasPadam
  54. assalamualaikum...terima kasih atas perkongsian..semoga pahala buat tuan puan mengalir deras seperti air sungai yang indah..

    BalasPadam
  55. Mohon izin untuk download. Terima kasih banyak.

    BalasPadam
  56. assalammualaikum...cg terima kasih disebab kan ini adik saya boleh membaca

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama

BACA JUGA