Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, saya berkongsi berkaitan koleksi cerita kanak-kanak untuk dimuat turun. Koleksi cerita kanak-kanak ini adalah berformatkan PDF dan mempunyai grafik yang menarik. Sesuai untuk dijadikan sebagai Bahan Bantu Belajar (BBB) bagi murid-murid khususnya murid Tahap 1. Untuk makluman anda semua, nilai murni dan pengaran turut disertakan dalam setiap kisah kanak-kanak ini. Setakat ini, sebanyak 18 cerita kanak-kanak yang telah saya sediakan untuk anda muat turun. Selamat memuat turun bahan-bahan ini.
*Credit to : Puan Rohayati (Fasilinus)

01. Bangau Menipu Ikan
02. Belalang dengan Semut
03. Burung Gagak dan Ketitir
04. Damak Raja Bohong I
05. Damak Raja Bohong II
06. Guri Emas
07. Katak Betina yang Sombong
08. Katak Puru dengan Lembu
09. Pokok Bunga Misteri
10. Sang Buaya Ditimpa Pokok
11. Si Bongkok yang Lupa Diri
12. Tali Pinggang Raja Sulaiman
13. Tiga Ekor Ayam
14. Tikus Bermesyuarat
15. Tiung Melarikan Kalung
16. Wali Kucing I
17. Wali Kucing II
18. Wali Kucing III
01. Bangau Menipu Ikan


02. Belalang dengan Semut


03. Burung Gagak dan Ketitir

04. Damak Raja Bohong I

05. Damak Raja Bohong II

06. Guri Emas

07. Katak Betina yang Sombong

08. Katak Puru dengan Lembu

09. Pokok Bunga Misteri

10. Sang Buaya Ditimpa Pokok

11. Si Bongkok yang Lupa Diri

12. Tali Pinggang Raja Sulaiman

13. Tiga Ekor Ayam

14. Tikus Bermesyuarat

15. Tiung Melarikan Kalung

16. Wali Kucing I

17. Wali Kucing II

18. Wali Kucing III

*Credit to : Puan Rohayati (Fasilinus)


JOM JOIN TELEGRAM CHANNEL DAN GROUP SAYA DI URL BERIKUT ðŸ‘‡

CHANNEL CIKGU SUHAIMIN ðŸ‘‡
 t.me/cikgusuhaimindotcom


GROUP CIKGU SUHAIMIN ðŸ‘‡
 t.me/cgusuhaimin

KONGSI ITU MESTI, BERKAT ITU PASTI
- CIKGU SUHAIMIN -

36 Comments

 1. can i knw the author's full name so I can gv a credit to her on my assignment? thank you.

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum cikgu suhaimi.Saya mohon share bahan bacaan ni ya.Saya guna anyflip untuk mudahkan murid saya baca ya. Minta maaf atas kesulitan ya.

  ReplyDelete
 3. salam cikgu saya mohon print untok anak saya yee...

  ReplyDelete
 4. Terima kasih cikgu... Sy print tuk ank sy

  ReplyDelete
 5. bagus........ cikgu 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

  ReplyDelete
 6. Selamat pagi Cikgu Suhaimin. Saya, Pn. Josephine ingin mohon kebenaran download bahan-bahan bacaan kanak-kanak dalam blog cikgu untuk resos bacaan murid-murid di sekolah saya.

  ReplyDelete
 7. Assalamualaikum wrt
  Saya mohon izin download dan print utk bacaan anak-anak ya cikgu. Terima kasih. Semoga Allah kurniakan kebaikan buat cikgu dan dipermudahkan segala urusan

  ReplyDelete
 8. Assalam cikgu, saya mohon copy dan print untuk bacaan anak saya, untuk pengetahuan cikgu, anak saya adalah murid sekolah rwndah, darjah 1, terima kasih cikgu.

  ReplyDelete
 9. Assalamualaikum, saya mohon download untuk anak saya. Terima kasih kepada penulis, pelukis dan kepada cikgu atas perkongsian.

  ReplyDelete
 10. Assalamualaikum cikgu. saya mohon download yea untuk penggunaan di perpustakaan sekolah saya.

  ReplyDelete
 11. Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai terma dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, semuanya penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera sekiranya anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com mereka.

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com
  Whatsapp Syarikat: +1 (304) 997-4034
  E-mel saya: fradesyriritia12@gmail.com

  ReplyDelete
 12. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah besar wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapat pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  Nama Saya: MURNI SANTI
  E-mel Saya: murnisanti55@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Minta izin download dan print untuk anak sy. Terima kasih Cikgu 👍👍

  ReplyDelete
 14. Minta izin untuk download dan print untuk anak sy. Terima kasih Cikgu

  ReplyDelete
 15. Tq cikgu👍, saya baca semua buku cerita untuk nilam

  ReplyDelete
 16. minta izin untuk download ya cikgu..bnyk membantu untuk anak saya ni..tq hehe

  ReplyDelete
 17. minta izin untuk download ya cikgu..bnyk membantu untuk anak saya ni..tq hehe

  ReplyDelete
 18. Assalamualaikum cikgu.. saya cikgu safiah.. saya nak meminta izin pihak cikgu untuk memuat turun cerita kanak-kanak yang menarik ini yer.

  ReplyDelete
 19. Assalamualaikum... saya cikgu safiah.. meminta izin untuk memuat turun cerita kanak-kanak yang menarik ini yer.

  ReplyDelete
 20. terima kasih cikgu halalkan buku2 ini untuk anak2 didik saya baca

  ReplyDelete
 21. Assalammualaikum cikgu.. mohon izin download untuk anak2 baca.. tq

  ReplyDelete
 22. assalamualaikum cikgu..akk minta izin download buku utk rak buku maya ye cg..terima kasih

  ReplyDelete
 23. minta izin download yer cikgu

  ReplyDelete
 24. assalamualaikum, saya minta izin untuk masukkan buku-buku ini dalam rak buku maya sekolah saya ye,, terima kasih.

  ReplyDelete
 25. minta izin masukkan dalam rak buku maya sekolah saya ye, terima kasih

  ReplyDelete
 26. Assalamualaikum. Mohon izin untuk masukkan buku-buku ini dalam rak buku sekolah saya. Terima kasih .

  ReplyDelete
 27. Assalamualaikum Cikgu.. Sy Ibrahim mohon izin download utk bacaan anak sy. Semoga cikgu diberkati Allah. Terima kasih

  ReplyDelete
 28. assalamualaikum..mohon izin untuk saya download dan gunakan dalam rak buku maya sekolah saya ya terima kasih..semoga Allah membalas kebaikan pd cikgu

  ReplyDelete
 29. Assalamualaikum cg. Akak nak minta izin dwld buku-buku cerita cg untuk rak buku alam maya sekolah akak. Halalkan ya cg, terima kasih

  ReplyDelete
 30. Assalammualaikum Cikgu Suhaimi. Saya mohon download buku cerita cikgu ya utk rak buku maya pss saya agar murid-murid terus dapat membaca walaupun dalam pkp ni. Hanya Allah sahaja yang membalasnya

  ReplyDelete
 31. salam tuan.. mohon halal ye.. sy download dan print untuk anak..terima kasih

  ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post

BACA JUGA