Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Alhamdulillah, syukur. Program Kem Motivasi Tahun 6 Fasa II yang dijalankan selama 3 Hari 2 Malam bermula 21 Julai sehingga 23 Julai 2017 di Sekolah Kebangsaan Batu 4, Tawau, Sabah berjaya dilaksanakan.
Program ini merupakan program yang di bawah Unit Bimbingan dan Kaunseling (BnK) Sekolah Kebangsaan Batu 4, Tawau, Sabah di bawah naungan Tuan Haji Samsudin bin Kastari, Guru Besar SK Batu 4, Tawau, Sabah dan diketuai oleh Encik Sudirman bin Tapeh selaku guru penyelaras program yang melibatkan seramai 133 orang murid Tahun 6 SK Batu 4, Tawau, Sabah.

Objektif program ini dilaksanakan adalah untuk MEMOTIVASIKAN murid-murid Tahun 6 agar SENTIASA BERUSAHA untuk mencapai kecemerlangan diri di dunia dan di akhirat. Ia juga dilaksanakan adalah sempena Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) yang bakal tiba.

Saya, Mohd Suhaimin bin Isnen, guru praktikum dari Institut Pendidikan Guru Kampus Tawau, Sabah telah diberikan amanah untuk menjadi Ketua Kem Komandan bagi program ini bersama 5 orang rakan saya iaitu Muhammad Zuhlizan, Muhammad Shafiq bin Morshidi, Valentine Verus, Khairul Azhar bin Abdul Majis dan Muhammad Zulfitri bin Pazlan.

Banyak pengisian yang rasional dan berguna dilaksanakan dalam program ini. Berikut merupakan Jadual Tentatif perjalanan Program Kem Motivasi Tahun 6 Fasa II - Sekolah Kebangsaan Batu 4, Tawau, Sabah :


Berikut merupakan gambar pengisian yang terdapat dalam program ini :

Hari Pertama - 21 Julai 2017 (Jumaat)

1. PendaftaranBersama Tuan Haji Samsudin bin Kastari, Guru Besar Sekolah Kebangsaan Batu 4, Tawau, Sabah2. TAKLIMAT

Taklimat daripada Mohd Suhaimin Isnen (saya), Ketua Kem Komandan Program Motivasi Tahun 6 Fasa II S.K. Batu 4, Tawau, Sabah


Murid-murid Tahun 6
3.  Slot Teknik Belajar Berkesan


Slot "Teknik Belajar Berkesan" yang disampaikan oleh saya (Mohd Suhaimin bin Isnen) selama 2 jam

HARI KEDUA - 22 JULAI 2017 (SABTU)

1. Senaman Pagi

2. Slot "Teknik Menjawab Soalan UPSR Bahasa Melayu"

3. Slot "Teknik Menjawab Soalan UPSR Matematik"4. Slot "Teknik Menjawab Soalan UPSR Bahasa Inggeris"
5. Aktiviti Kembara

Stesen 1 - Spider Nest
Stesen 1 - Sarang Labah-labah (Spider Nest)Stesen 2 - Kerusi Ajaib

Stesen 3 - TBSM (Tiup Belon Sehingga MeleTOPPPP"
Stesen 4 - Monkey Bar
Stesen 5


6. Slot "Teknik Menjawab Soalan UPSR Sains"
6. Malam Pengayatan
HARI KETIGA - 23 JULAI 2017 (AHAD)

1. Ceramah Bersama Ibu Bapa / Penjaga Murid2. Majlis Penutupan Program Kem Motivasi Tahun 6 Fasa II Sekolah Kebangsaan Batu 4, Tawau, Sabah
2 Ulasan

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama

BACA JUGA